Husum Dyreklinik er ISO-certificeret

Husum Dyreklinik

Frederikssundsvej 326
2700 Brønshøj

Tlf: 3828 7712

Mail: 1@husumdyreklinik.dk

Åbningstider

Mandag: 9 - 17
Tirsdag: 9 - 17
Onsdag: 9 - 17
Torsdag: 9 - 19
Fredag: 9 - 16
Lørdag: 10 - 14 (kun fodersalg)

En dyrlæge kan træffes alle hverdage imellem kl. 8 - 9, men der er telefontid hele dagen i vores åbningstider.

Her udfører vi en høretest på kat i forbindelse med avl, så man undgår at få døve eller svagt hørende killinger efter en døv far eller mor

Døvhed hos katte kan være medfødt eller erhvervet. Den medfødte form skyldes kattens gener, der giver et defekt område i de lydfølsomme organer. Døvhed kan altså gå i arv.

Den erhvervede form for døvhed skyldes en sygdom, der kommer til udefra. Det kan f.eks. være betændelsestilstande i eller omkring øret eller skader på nerverne. Alderdom kan også give dårligere hørelse for katte, som det sker for mennesker.

Vi kan BAER-teste kattekillinger fra de er 6 uger gamle. Det kan være relevant for at afgøre, om forældrene har givet gode gener videre, eller hvis killingen selv skal være forælder på et tidspunkt.

 

Medfødt døvhed

Medfødt døvhed forekommer oftest hos hvide katte eller næsten hvide katte. Vi finder dog af og til døvhed hos katte med andre farver også. De dominante gener for hvid pelsfarve er koblet døvheden og øjnenes farve. Døve hvide katte har derfor ofte enten blå eller gule øjne og nogle gange to forskellige øjenfarver (Odd Eyed kaldes det).

Generne giver defekte føle-celler i mellemøret (Cortis organ) og lyden når derfor aldrig frem og bliver opfattet i hjernen.

Døvheden kan både forekomme på ét øre eller på begge øre og lidelsen går i arv. Der findes ingen behandling.

Vi kan teste kattekillinger fra de er 6 uger gamle og på den måde afgøre om deres forældre har givet dem dårlige gener. Er killingen født som døv, anbefaler man ikke avler yderligere med de to forældre i kombination. Det er heller ikke fornuftigt at avle på den døve killing senere hen.

 

Erhvervet døvhed

Erhvervet døvhed skyldes en skade eller sygdom, der rammer et ellers raskt øre. Det kan f.eks. være tilstopning af øregangene, forskellige betændelsestilstande, forgiftninger eller en knude i hjernen.

Betændelse i mellemøret eller det indre øre kan skade trommehinden og/eller de andre lydfølsomme organer. I det fleste tilfælde bliver balanceorganerne også beskadiget og katten vil derfor samtidig holde hovedet skævt og have svært ved at gå lige.

Skader i hjernen eller på nerven ind til hjernen kan f.eks. blive skadet af betændelse, forgiftninger eller knuder. Disse tilfælde er ofte meget svære at vurdere og ligeså svære at behandle.

 

Øregangsbetændelse

Betændelse i det ydre øre - øregangsbetændelse, giver sjældent komplet døvhed, men kan nedsætte hørelsen betydeligt. I disse tilfælde er det vigtigt at få behandlet betændelsen og hørelsen vil så blive bedre.

I langt de fleste tilfælde hos katte, skyldes denne sygdom øremider. Disse kan behandles når den rette diagnose er stillet

 

Vi du vide mere, skal du endelige ringe til os: 38287712


Adresse og åbningstider

Vores adresse er Frederikssundsvej 326, Brønshøj Frederikssundsvej 326
 2700 Brønshøj

Ring til os på 38287712 Tlf: 3828 7712

Skriv til vores email på 1@husumdyreklinik.dk 1@husumdyreklinik.dk

 

Mandag: 9 - 17
Tirsdag: 9 - 17
Onsdag: 9 - 17
Torsdag: 9 - 19
Fredag: 9 - 16
Lørdag: 10 - 14 (kun fodersalg)

Find os på Facebook.com/husumdyreklinik facebook.com / husumdyreklinik

Find os på Google Plus +HusumDyreklinikKøbenhavn

 

Sitemap

Mød os på Facebook